Det här är en rätt som i sin enkelhet blir underbart god. Rödbetorna ger raggmunken en söt smak och sältan från fetaosten ihop med de sötsyrliga fikonen gör krämen alldeles underbart god.
Rubinraggmunk
Ingredienser (1 person)
Grovriv rödbetan och löken, hacka timjan och rör ner i smeten.
Låt smeten stå några minuter innan du hettar upp olja i en stekpanna och på medelhög värme steker raggmunkarna gyllene.
Fikon och fetaostkräm
Ingredienser (1 person)
Servera raggmunken med krämen och förslagsvis en grönsallad.
Rubinraggmunk
Ingredienser (1 person)
- 2 rumstempererade ägg
- 1 dl mandelmjölk
- ½ dl bovetemjöl
- 1 tsk fiberhusk
- 3 stycken rödbetor
- ½ schalottenlök
- Färsk timjan
- Salt och peppar
- Kokosolja till stekning
Grovriv rödbetan och löken, hacka timjan och rör ner i smeten.
Låt smeten stå några minuter innan du hettar upp olja i en stekpanna och på medelhög värme steker raggmunkarna gyllene.
Fikon och fetaostkräm
Ingredienser (1 person)
- 50 gram laktosfri fetaost
- 1 dl naturell laktosfri yoghurt
- 2 stora torkade fikon (jag använde Icas ekologiska)
- ½ msk dijonsenap
Servera raggmunken med krämen och förslagsvis en grönsallad.
Ser mycket gott ut! Ha en bra dag!