Jag vet inte vad ni tycker men enligt mig ska en kladdkaka vara riktigt kladdig och lite småseg i konsistensen och den här kakan uppfyller båda de önskemålen.
Jag har bakat den här kakan många gånger med olika slags glutenfria mjölsorter såsom bovete, soja, mandel och rismjöl. Den här gången testade jag dock hasselnötsmjöl, vilket verkligen inte blir sista gången!
Ut ur ugnen kom en otrolig chokladsensation med nötig karaktär. Hasselnöten gör den något nutellaliknande i smaken och dessutom är den både gluten och mejerifri!
Ingredienser (6 bitar)
Jag har bakat den här kakan många gånger med olika slags glutenfria mjölsorter såsom bovete, soja, mandel och rismjöl. Den här gången testade jag dock hasselnötsmjöl, vilket verkligen inte blir sista gången!
Ut ur ugnen kom en otrolig chokladsensation med nötig karaktär. Hasselnöten gör den något nutellaliknande i smaken och dessutom är den både gluten och mejerifri!
Ingredienser (6 bitar)
- 2 stycken stora ägg
- 100 gram kokosolja
- 2,75 dl kokossocker
- 4-5 msk kakao (smaka av)
- 1 dl hasselnötsmjöl
- 1 tsk äkta vaniljpulver
- ½ tsk salt
- Kokosflingor istället för ströbröd samt att strö över kakan
Utförande:
Vispa poröst ihop äggen och sockret.
Häll ner de resterande ingredienserna och rör varsamt om.
Olja in en form och strö kokosflingor över.
Häll ner chokladsmeten.
Strö (valfritt) över kokosflingor som garnering.
Låt den vara inne i ca 20 minuter på 175 grader, om du vill ha en ännu kladdigare kaka kan du ta ut den lite tidigare.
Låt kakan svalna något innan du hugger in!
Personligen tycker jag den är godast dagen efter (de få gånger jag lyckas spara den så länge..)
Gott till servering kan exempelvis vara glass eller kokosgrädde, jag tycker dock att den smakmässigt klarar att stå för sig själv ihop med lite bär.
.
Vispa poröst ihop äggen och sockret.
Häll ner de resterande ingredienserna och rör varsamt om.
Olja in en form och strö kokosflingor över.
Häll ner chokladsmeten.
Strö (valfritt) över kokosflingor som garnering.
Låt den vara inne i ca 20 minuter på 175 grader, om du vill ha en ännu kladdigare kaka kan du ta ut den lite tidigare.
Låt kakan svalna något innan du hugger in!
Personligen tycker jag den är godast dagen efter (de få gånger jag lyckas spara den så länge..)
Gott till servering kan exempelvis vara glass eller kokosgrädde, jag tycker dock att den smakmässigt klarar att stå för sig själv ihop med lite bär.
.