miosagoland.blogg.se

Jag är en filur som älskar konst, verklighetsflykt, naturen, sagor, vackra ting, kreativitet, och mat. Kommer främst att dela med mig av diverse goda recept men kommer även att klämma in lite annat smått och gott. Eftersom jag har varit laktosintolerant sedan fyra års ålder och på senare år blivit känslig för gluten samt inte klarar av för mycket mjölkprotein och har IBS innehåller denna blogg främst allergivänliga recept. Jag är inte vegan men äter gärna veganskt för djuren, vår natur och min egen skull. Därför kommer det att finnas en hel del på den fronten också. Hälsosam mat innebär för mig näringsrik mat som ger mig sprudlande energi och bidrar till glädje och ork både för kropp och sinne. Den får gärna vara vacker men framförallt god! Hoppas att ni kan finna något av intresse!

Mjuk äppelkaka

 
Ingredienser: (4 stycken bitar)
Utförande: Börja med att skala och tärna äpplena.
Lägg sedan bitarna i en kastrull med lite vatten och koka dem mjuka.
Avsluta med att stavmixa kompotten till en puré.
De går även att göra det enkelt för sig och använda motsvarande mängd färdigt äppelmos.
Vispa ägg, agavesirap, kokossocker och kvarg. Tillför äppelmoset.
Blanda kanel, äppelpajskrydda, mandelmjöl, havremjöl, pofiber och kokosmjöl i en bunke.
Häll ner de torra ingredienserna med de blöta och blanda väl.
Smörj ett bakplåtspapper med lite kokosolja och fördela smeten jämnt i en form.
Strö över lite kokossocker.
Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.
Taggar: glutenfritt, äppelkaka;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Marja - Baka Sockerfritt
skriven :

Vilken härlig kaka! Låter riktigt gott!

hittarecept.se