Ingredienser: (4 stycken bitar)
- 2 äpplen (ca 300 gram)
- 2 ägg
- 1 dl agavesirap
- 3 msk kokossocker + lite att strö över kakan
- 1 rågad dl laktosfri kvarg (100 gram)
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 1/2 dl mandelmjöl
- ½ dl kokosmjöl
- ½ dl pofiber
- 1 msk kanel
- 1 tsk äppelpajskrydda (går att utesluta)
- Kokosolja
Lägg sedan bitarna i en kastrull med lite vatten och koka dem mjuka.
Avsluta med att stavmixa kompotten till en puré.
De går även att göra det enkelt för sig och använda motsvarande mängd färdigt äppelmos.
Vispa ägg, agavesirap, kokossocker och kvarg. Tillför äppelmoset.
Blanda kanel, äppelpajskrydda, mandelmjöl, havremjöl, pofiber och kokosmjöl i en bunke.
Häll ner de torra ingredienserna med de blöta och blanda väl.
Smörj ett bakplåtspapper med lite kokosolja och fördela smeten jämnt i en form.
Strö över lite kokossocker.
Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.
Vilken härlig kaka! Låter riktigt gott!