Den här pastasåsen går fort att göra och är ett utmärkt alternativ för veganer eller om man är känslig mot för mycket mejeriprodukter men ändå är sugen på ost!
Tidigare har jag använt Vegustos ädelost vilken är mycket god men den här gången testade jag Astrid och apornas variant. Kall smakar den sådär men i pastasås gjorde den sig mycket bra!
Ingredienser (räcker till 3 portioner pasta)
- 5 dl broccolibuketter, ca 200 gram (jag använde Garants frysta ekologiska)
- 5 dl blomkålsbuketter ca 200 gram (jag använde Garants frysta ekologiska)
- 20 cm purjolök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 pkt av Astrid och Apornas ädelost
- 2 msk ekologisk grönsaksbuljong i pulverform
- 4 dl mandelmjölk
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja till stekning
- Pasta till servering
Hetta upp olivolja i en gryta och stek buketterna, purjolöken och vitlöken tills de får lite färg.
Häll ner buljongen och 4 dl mandelmjölk.
Låt det puttra lite innan du smular ner ädelosten.
När osten smält något tar du en stavmixer och grovmixar lite lätt.
Personligen tycker jag att det är gott när det är lite småbitar kvar.
Salta och peppra efter smak.
Servera med valfri pasta, jag använde á la ecos mungobönsfettuccine vilken jag starkt kan rekommendera!