miosagoland.blogg.se

Jag är en filur som älskar konst, verklighetsflykt, naturen, sagor, vackra ting, kreativitet, och mat. Kommer främst att dela med mig av diverse goda recept men kommer även att klämma in lite annat smått och gott. Eftersom jag har varit laktosintolerant sedan fyra års ålder och på senare år blivit känslig för gluten samt inte klarar av för mycket mjölkprotein och har IBS innehåller denna blogg främst allergivänliga recept. Jag är inte vegan men äter gärna veganskt för djuren, vår natur och min egen skull. Därför kommer det att finnas en hel del på den fronten också. Hälsosam mat innebär för mig näringsrik mat som ger mig sprudlande energi och bidrar till glädje och ork både för kropp och sinne. Den får gärna vara vacker men framförallt god! Hoppas att ni kan finna något av intresse!

Kryddstark sojafärs med koreansk touch

Koreansk mat ligger mig varmt om hjärtat, den är stark både färg och smakmässigt.
När jag var i Tokyo i somras åt jag mycket korean barbeque.
Inspirationen till den här rätten väcktes dock av den ljuvliga matbloggen Lilla Matdériven.
Jag har tagit bort och tillsatt många ingredienser både utefter vad mitt skafferi hade att erbjuda samt vad jag tyckte verkade gott.

 Ingredienser (ca 4 port)
  • 4,5 dl torkad sojafärs, blir ca 200 gram (motsvarar ungefär 500 gram nötfärs)
  • 1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
  • vatten
Marinad
  • 4 msk tamarisoja
  • 2 msk agave (eller brunt socker)
  • 4 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 dl hackad purjolök
  • 4 msk sesamfrön
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 tsk nymalna korianderfrön
  • 1/2 kruka koriander
  • salt och svartpeppar efter smak
  • ¼ dels rödkålshuvud
  • 2 stora morötter
  • Till servering: risnudlar eller basmatiris
Utförande
Koka först upp vattnet med buljongtärningen och låt sojafärsen sjuda i ungefär 15-20 minuter, tillvägagångssätt kan variera beroende på märke.
Under tiden blandar du ingredienserna till marinaden samt grovriver morötterna och strimlar rödkålen.
När vattnet avdunstat från färsen rör du ner marinaden och grönsakerna. Låt gärna färsen gojsa ihop sig cirkus 20 minuter.
Hetta upp olja i en stekpanna och häll ner färsen. Fräs allting tills rödkålen mjuknat något och färsen börjat få lite färg. Smaka av med salt och peppar.
Servera med nudlar eller ris.
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
hittarecept.se