miosagoland.blogg.se

Jag är en filur som älskar konst, verklighetsflykt, naturen, sagor, vackra ting, kreativitet, och mat. Kommer främst att dela med mig av diverse goda recept men kommer även att klämma in lite annat smått och gott. Eftersom jag har varit laktosintolerant sedan fyra års ålder och på senare år blivit känslig för gluten samt inte klarar av för mycket mjölkprotein och har IBS innehåller denna blogg främst allergivänliga recept. Jag är inte vegan men äter gärna veganskt för djuren, vår natur och min egen skull. Därför kommer det att finnas en hel del på den fronten också. Hälsosam mat innebär för mig näringsrik mat som ger mig sprudlande energi och bidrar till glädje och ork både för kropp och sinne. Den får gärna vara vacker men framförallt god! Hoppas att ni kan finna något av intresse!

Krämig pumpasås - vegansk och glutenfri


Det här är en pastasås som kräver minimal insats att göra och den blir riktigt god!
Ingredienser (räcker till ca 2 portioner pasta)
  • ½ liten butternutpumpa, ca 400 gram
  • 1 stor schalottenlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk ekologisk grönsaksbuljong i pulverform
  • Färsk timjan
  • 2 dl mandelmjölk
  • Olivolja
  • Pasta till servering
  • Valfritt: extralagrad parmesanost eller näringsjäst för ett veganskt alternativ
Utförande:
Skär butternutpumpan i tärningar och skiva löken.
Lägg pumpan, löken och vitlöksklyftorna i en ugnsform.
Strö över hackad timjan, salt och peppar samt ringla över olivolja.
Låt de rostas i ugnen på 200 grader i ca. 35 minuter.
Värm upp 2 dl mandelmjölk i en kastrull och häll ner buljongen och dijonsenapen.
När pumpan och löken är färdiga häller du ner dem i kastrullen och stavmixar det slätt.
Servera med din favoritpasta (jag använde á la ecos bönpasta) och extralagrad parmesanost eller näringsjäst för ett veganskt alternativ till ost!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
hittarecept.se