Det här är en pastasås som kräver minimal insats att göra och den blir riktigt god!
Ingredienser (räcker till ca 2 portioner pasta)
- ½ liten butternutpumpa, ca 400 gram
- 1 stor schalottenlök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk ekologisk grönsaksbuljong i pulverform
- Färsk timjan
- 2 dl mandelmjölk
- Olivolja
- Pasta till servering
- Valfritt: extralagrad parmesanost eller näringsjäst för ett veganskt alternativ
Skär butternutpumpan i tärningar och skiva löken.
Lägg pumpan, löken och vitlöksklyftorna i en ugnsform.
Strö över hackad timjan, salt och peppar samt ringla över olivolja.
Låt de rostas i ugnen på 200 grader i ca. 35 minuter.
Värm upp 2 dl mandelmjölk i en kastrull och häll ner buljongen och dijonsenapen.
När pumpan och löken är färdiga häller du ner dem i kastrullen och stavmixar det slätt.
Servera med din favoritpasta (jag använde á la ecos bönpasta) och extralagrad parmesanost eller näringsjäst för ett veganskt alternativ till ost!