miosagoland.blogg.se

Jag är en filur som älskar konst, verklighetsflykt, naturen, sagor, vackra ting, kreativitet, och mat. Kommer främst att dela med mig av diverse goda recept men kommer även att klämma in lite annat smått och gott. Eftersom jag har varit laktosintolerant sedan fyra års ålder och på senare år blivit känslig för gluten samt inte klarar av för mycket mjölkprotein och har IBS innehåller denna blogg främst allergivänliga recept. Jag är inte vegan men äter gärna veganskt för djuren, vår natur och min egen skull. Därför kommer det att finnas en hel del på den fronten också. Hälsosam mat innebär för mig näringsrik mat som ger mig sprudlande energi och bidrar till glädje och ork både för kropp och sinne. Den får gärna vara vacker men framförallt god! Hoppas att ni kan finna något av intresse!

Kokos & kaneldoftande risgrynsgröt - vegansk

I brist på grötris hemma testade jag häromdagen att göra egen risgrynsgröt på ekologiskt fullkornsris och krämig kokosmjölk. Det blev så himla gott att jag måste dela med mig av receptet!
Ingredienser (4 mindre portioner):
  • 3 dl fullkornsris + 6 dl vatten
  • 500 gram fullfet kokosmjölk (jag använde två stycken små tetror utav Garants kokosmjölk  på 18%)
  • 2 msk kanel (eller mer)
  • 3 msk kokossocker
  • Eventuellt någon dl vatten
Utförande:
Börja med att koka upp riset, för mig tog det cirka 35 minuter (koktid varierar ju beroende på märke och sort).
Blanda sedan riset med kokosmjölken och eventuellt någon dl vatten, 2 matskedar kanel (kaneltok som jag tog jag mer..) och kokossocker.
Låt det puttra på svag värme under ständig uppsikt i cirka 30-40 minuter.
Taggar: glutenfritt, kokosmjölk, mejerifritt, mellanmål, veganskt;
hittarecept.se