miosagoland.blogg.se

Jag är en filur som älskar konst, verklighetsflykt, naturen, sagor, vackra ting, kreativitet, och mat. Kommer främst att dela med mig av diverse goda recept men kommer även att klämma in lite annat smått och gott. Eftersom jag har varit laktosintolerant sedan fyra års ålder och på senare år blivit känslig för gluten samt inte klarar av för mycket mjölkprotein och har IBS innehåller denna blogg främst allergivänliga recept. Jag är inte vegan men äter gärna veganskt för djuren, vår natur och min egen skull. Därför kommer det att finnas en hel del på den fronten också. Hälsosam mat innebär för mig näringsrik mat som ger mig sprudlande energi och bidrar till glädje och ork både för kropp och sinne. Den får gärna vara vacker men framförallt god! Hoppas att ni kan finna något av intresse!

Smaragdbollar - Raw Pistachio Chocolate Bites

Dessa bollar är fullproppade med bra energi och passar både som ett smidigt mellanmål eller som ett gott fikatilltugg! Ingredienserna är få och de är snudd på löjligt enkla att göra.
Ingredienser (6 stycken)
  • 0,5 dl pistagenötter
  • 12 stycker stora färska dadlar
  • 1,5 msk rå kakao
  • 1/2 krm salt
  • Valfritt: grovmixade pistagenötter att rulla bollarna i.
Utförande:
Mixa alltihop i en matberedare tills massan rullas ihop till en klump. Skär klumpen i sex delar som du sedan rullar till små bollar. Rulla sedan bollarna i grovmixade pistagenötter (jag körde bara några nötter i marberedaren, men det går säkert lika bra att hacka dem). De förvaras bäst i en låda kylen (går även att frysas) och  håller sig nog i flera dagar men hos mig tar de slut samma dag som de görs...
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
hittarecept.se