Något jag alltid ser till att ha i kylen är färdigkokt, naturell quinoa eller ris.
Det passar nämligen utmärkt att blanda med laktosfri kvarg eller yoghurt när man behöver ett snabbt mellanmål. Har man dessutom i lite vaniljjpulver blir det som en nyttigare variant av risifrutti.
Ingredienser (en liten skål)
2 dl naturell kokt quinoa eller ris
2 dl laktosfri kvarg/youghurt
1 krm vaniljpulver
Utförande: Blanda bara ihop ihop allt i en skål och toppa med valfria tillbehör.
Jag brukar toppa min ”quinoafrutti” med nötter, torkad frukt och bär. Den här gången blev det sötmandel, russin, mullbär, pistagenötter och fryst mango.
Hej!
Hittade din blogg nyss och blev jätteglad! Jag är en hälsointresserad vegan som börjar bli sjukt trött på att nästan alla "hälso/tränings/mat-bloggar" har ägg och kvarg i precis allt! Nåja, nästan allt men det blir tröttsamt att sålla efter ett tag. Du verkar ha en mer varierad syn på mat och tar dessutom jättefina bilder! Kul! :)