miosagoland.blogg.se

Jag är en filur som älskar konst, verklighetsflykt, naturen, sagor, vackra ting, kreativitet, och mat. Kommer främst att dela med mig av diverse goda recept men kommer även att klämma in lite annat smått och gott. Eftersom jag har varit laktosintolerant sedan fyra års ålder och på senare år blivit känslig för gluten samt inte klarar av för mycket mjölkprotein och har IBS innehåller denna blogg främst allergivänliga recept. Jag är inte vegan men äter gärna veganskt för djuren, vår natur och min egen skull. Därför kommer det att finnas en hel del på den fronten också. Hälsosam mat innebär för mig näringsrik mat som ger mig sprudlande energi och bidrar till glädje och ork både för kropp och sinne. Den får gärna vara vacker men framförallt god! Hoppas att ni kan finna något av intresse!

Hjärtevarm carobdryck med en hint av kokos - vegansk

Idag stoltserar verkligen fröken vår med sitt skira anlete. Men för några dagar sedan då regnrusket låg som ett grått töcken ute ville jag sörpla på något sött och hjärtevarmt. Då min kakao var slut använde jag carob istället. Det är en baljväxt från johannesbrödträdet som påminner mycket om kakao, det har dock en sötare och mer kolaliknande smak. Istället för mandelmjölk som jag vanligtvis använder tog jag kokosmjölk vilket bidrar till en mycket fyllig konsistens och len sötma.

 Ingredienser (lagom till en kopp)
  • 2,5 dl krämig kokosmjölk (jag använde Santa Marias Extra Creamy)
  • 2 tsk carobpulver
  • 1 tsk kokossocker (söta efter smak)

Utförande:
Värm alla ingredienser på svag värme i en kastrull, rör runt med en visp tills eventuella klumpar lösts upp. Häll upp i en vacker kopp och avnjut förslagsvis med en bit av din favoritchoklad, lite marconamandlar och en mysig bok!

 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
hittarecept.se