miosagoland.blogg.se

Jag är en filur som älskar konst, verklighetsflykt, naturen, sagor, vackra ting, kreativitet, och mat. Kommer främst att dela med mig av diverse goda recept men kommer även att klämma in lite annat smått och gott. Eftersom jag har varit laktosintolerant sedan fyra års ålder och på senare år blivit känslig för gluten samt inte klarar av för mycket mjölkprotein och har IBS innehåller denna blogg främst allergivänliga recept. Jag är inte vegan men äter gärna veganskt för djuren, vår natur och min egen skull. Därför kommer det att finnas en hel del på den fronten också. Hälsosam mat innebär för mig näringsrik mat som ger mig sprudlande energi och bidrar till glädje och ork både för kropp och sinne. Den får gärna vara vacker men framförallt god! Hoppas att ni kan finna något av intresse!

Enklaste och godaste tilltugget

Det här är mer ett tips än ett recept.
Ett av mina favorittilltugg har länge varit färska dadlar med nötsmör men på senaste tiden har jag även adderat en nykomling, frysta fikon i klyftor.
Det blir en makalöst god kontrast mellan de söta dadlarna och fikonen som blir lite sega till konsistensen när de är frusna och jordnötssmörets sälta.
Jag älskar fikon men det är svårt att få tag på färska året runt så gissa om jag blev glad när jag på Picard fann att man kunde köpa 600 gram frusna fikon i skivor för runt 35 kronor.
Om ni vill ha något riktigt gott men snabbt, och även nyttigt så är detta perfekt!
Taggar: dadlar, fikon, glutenfritt, jordnötssmör;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
hittarecept.se