Den fula mobilbilden föreställer en av förra veckans snabbluncher. Det är fruktansvärt hur mycket mat som slängs i varje hushåll och ett knep för att minska på både slöseriet av mat samt är plånboksvänligt är att använda så mycket rester man kan. Ofta passar kanske inte alla rester ihop och då kan det vara bra att äta något till som gör att man nödvändigtvis inte måste äta allt tillsammans. Om man har lite rester kvar i kylen är ett bra tips att steka pannkakor till och använda som wraps. Här stekte jag bovetegalettes och vips omvandlades mina rester till en färgsprakande plockmåltid.
Ingredienser till bovetepannkakor (ca 5 stycken)
- 3 rumstempererade ägg
- 2,5 dl mandelmjölk (fungerar lika bra med annan växtbaserad mjölk såsom ris, kokos eller havremjölk)
- 1/2 dl bovetemjöl
- 1 tsk fiberhusk
- en nypa salt
- olja till stekning (jag använde kokosolja)