Jag brukar oftast inleda dagen med en söt frukost, men för någon morgon sedan var jag mer sugen på något salt.
Tofuscramble är en perfekt rätt när man har några ledsna grönsaker som skriker efter att få användas.
Alla grönsaker jag använt i receptet går givetvis att byta ut och kryddningen likaså, men den är varianten blev väldigt god!
Ingredienser (ca 2port)
Mosa i en bunke ihop tofun med alla ingredienser utom grönsakerna.
Hacka alla grönsakerna i önskad storlek. Hetta upp olivoljan i en stekpanna.
Häll ner lök och vitlök och fräs dem gyllene, häll sedan ner tofuröran. Efter någon minut när även tofun fått färg häller du ner de resterande grönsakerna. Låt det fräsa några minuter till innan servering.
- 1 paket mjuk tofu (400 gram)
- 2 msk kikärtsmjöl
- 1 msk tamarisoja
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk tomatpuré
- ½ tsk liquid smoke (finns att köpa på Goodstore)
- 1 tsk Mrs Dash Grilling Blends (ej nödvändigt, men blir gott!)
- 1 tsk gurkmeja (för färgen)
- 2 kvisttomater
- ¼ dels purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 10 champinjoner
- 1 squash
- Färsk timjan
- Färsk rosmarin
- salt och peppar efter smak
- Olivolja till stekning
Mosa i en bunke ihop tofun med alla ingredienser utom grönsakerna.
Hacka alla grönsakerna i önskad storlek. Hetta upp olivoljan i en stekpanna.
Häll ner lök och vitlök och fräs dem gyllene, häll sedan ner tofuröran. Efter någon minut när även tofun fått färg häller du ner de resterande grönsakerna. Låt det fräsa några minuter till innan servering.
Jag åt min tofuröra med mandel, nybakat glutenfritt bröd, grapefrukt och kaffe med mandelmjölk. En riktigt fin start på dagen!
Hur gör du det glutenfria brödet?